We're the leading agency in artificial intelligence & machine learning

   +31 6 53 64 34 73   St. Jacobsstraat 12, Utrecht

Interview | Generatieve AI voor marketing

Kim Pot, vertelt in dit korte interview over hoe AI marketingprocessen kan optimaliseren, repetitieve taken kan automatiseren en marketeers meer ruimte geeft voor creativiteit. Kim bespreekt praktische toepassingen van AI in content creatie, geeft tips over het experimenteren met verschillende AI-tools, en benadrukt het belang van het maken van tijd voor AI-integratie in je werkprocessen.

“Ik vind het tof dat tech en marketing steeds verder samensmelten. Ik hoop dat de tools nog beter worden en de output sneller en beter wordt.”

– Kim Pot 

In gesprek met Kim Pot – TNW 2024 

Marketingadviseur bij Info Support en marketing lead bij Aigency

Niels:
Zou je je even willen voorstellen?

Kim:
Ik ben Kim. Ik ben marketingadviseur bij Info Support en marketing lead voor Aigency.

Niels:
AI, Generative AI, is the talk of the town. Hoe raakt het jouw werk?

Kim:
Het raakt mijn werk ontzettend. Ik kijk vooral naar hoe we processen kunnen optimaliseren. Binnen marketing zijn er veel repetitieve taken die je goed kan automatiseren met AI. Dat geeft je als marketeer meer tijd om creatiever bezig te zijn, wat ik echt heel tof vind.

Niels:
Heb je een praktisch voorbeeld?

Kim:
De content waar je nu naar luistert bijvoorbeeld. We gaan dit aan de achterkant met verschillende AI-tools in veel formaten maken, zodat we het lang kunnen gebruiken en hergebruiken. Voorheen zou iemand dit allemaal handmatig moeten maken, wat veel tijd en geld kostte. Nu kan het heel snel.

Niels:
Kun je dat verder toelichten?

Kim:
Zeker. AI gaat het transcript van deze video maken en kan meteen verschillende vormen van content genereren, zoals een stuk voor de nieuwsbrief of LinkedIn-berichten. Je moet er natuurlijk wel naar blijven kijken, maar het gaat veel sneller dan voorheen.

Niels:
Dus je kan meer doen in dezelfde tijd?

Kim:
Precies. Het werkt niet per se sneller, maar je kan inderdaad meer in dezelfde tijd doen.

Niels:
Heb je tips voor mensen die AI willen gebruiken?

Kim:
Probeer dezelfde use cases met verschillende AI-tools uit om te zien wat echt voor jou werkt. Voor ons in de tech-scene werken andere tools dan bijvoorbeeld in e-commerce. Maak er ook tijd voor. Geef jezelf een uur per week om te experimenteren, plan het in, ga met collega’s sparren en kennis delen.

Niels:
Wat hoop je dat AI nog meer gaat brengen in je huidige werk?

Kim:
Ik vind het tof dat tech en marketing steeds verder samensmelten. Ik hoop dat de tools nog beter worden en de output sneller en beter wordt. Ook hoop ik op vooruitgang in videobewerking. We gebruiken AI al een beetje voor video, maar nog niet zo veel als uiteindelijk zou kunnen. Ik verwacht vooral op het gebied van video en voice nog meer ontwikkelingen.

Niels: 
Wanneer wordt het uitdagend voor marketeers en wanneer moet je hulp inschakelen?

Kim:
Als marketeer ontkom je er niet aan om ook wat technische kennis op te doen over AI. Je moet de basis snappen om de output goed te kunnen beoordelen. Als je gaat kijken naar het verbinden van losse tools of processen, dan is het verstandig om een expert in te schakelen als je het meteen goed wilt doen.